PEDIKÚRA - KLASICKÁ


Pedikúra je ošetrenie nôh. Čo myslíte, ako pravidelne ich treba ošetrovať a ako sa o nich starať?
Pedikúra sa odporúča aspoň jediný raz do mesiaca. Mnoho ľudí považuje pedikúru a starostlivosť o pokožku nôh za nepotrebnú. Ale je potrebné vedieť, že počas celého roka treba im venovať náležitú starostlivosť a v zime ešte viac. Nosíte čižmy, nohy sú uzavreté, a to môže spôsobiť nepríjemné problémy, kožné choroby.
Pravidelná starostlivosť o chodidlá si vyžaduje každý deň ich osobitne umývať alebo sprchovať. Ak im však chcete dopriať viac pohody, urobte si krátky kúpeľ v teplej vode s pridaním kúpeľnej morskej soli. Tento kúpeľ má blahodarné liečivé a dezinfekčné účinky. Pokožka má iba zmäknúť. Potom si pemzou odstráňte zhrubnutú kožu. Pemzu by ste mali používať iba krátkodobo. Po niekoľkých kúpeľoch je potrebné ju vymeniť, lebo sa v nej ukladajú baktérie. Nezabúdajte, že po každom použití ju vyčistite.
Chodidlá po kúpeli vždy dôkladne utrite uterákom, najmä medzi prstami. Zabránite vzniku plesňových ochorení. Nohy natrite výživným krémom. Doprajte si poriadnu vrstvu krému na celé chodidlo. Chodidlá si masírujte, prekrvite si tak pokožku a zároveň im dodáte potrebnú výživu. Dbajte, aby krém dobre vsiakol.
Nezabúdajte na nechty. Po kúpeli a ošetrení nasleduje starostlivosť o nechty. Kožku okolo nechtov jemne zatlačte, nestrihajte ju, aby nevznikol zápal. Na zjemnenie môžete použiť olej. Nechty na nohách strihajte rovno, aby kútiky nechtov nezarastali. Potom nechty upravte pilníkom a keď sa chystáte nalakovať, tak pred lakovaním odmastite odlakovačom. Natiahnite si ponožky a nechajte nohy zabalené celú noc odpočívať. Ranky, praskliny hlavne na pätách treba ošetriť antiseptickým prípravkom alebo špeciálnym krémom, ktorý dostanete v lekárni.
Raz za týždeň si doprajte masku na nohy. Nič nepokazíte, keď si dáte tú istú masku, akú si dávate na tvár. Naneste si ju na chodidlá, zabaľte do mikroténového vrecka a potom uteráka, nechajte pôsobiť desať minút. O svoje nohy sa starajte čo najviac, zaslúžia si to, budú svieže a vy budete mať skvelý pocit z krásnych a zdravých nôh.
Odborná pedikúra
Ak si myslíte, že pedikúru, ktorú robíte doma je nedostatočná, navštívte salón krásy. Salón vám poskytne širokú škálu procedúr, či už mokrú, suchú alebo wellness pedikúru.
Suchou pedikúrou - pomocou vysokootáčkového prístroja - odstráňuje zrohovatenú pokožku. Táto metóda spomaľuje proces vytvárania hrubej pokožky a dokáže pomôcť aj pri zarastaní nechtov. A je bezbolestná.
Wellness pedikúra - poskytuje nohám absolútny relax - patrí k tomu perličkový kúpeľ, peeling na nohy, odstránenie zhrubnutej pokožky, prístrojová masáž a nakoniec maska na chodidlá.

  • Zdá sa Vám, že v poslednom období nemáte čas pre seba, že je ho čoraz menej, ste viac unavená ? Niet divu – domácnosť, práca, deti, záhrada – to všetko vyž...
  • *Akné* je zdĺhavý zápalový proces. Ochorenie sa vyskytuje na tvári, často aj na chrbte a dekolte. Presná príčina nie je známa, ale je výsledkom mnohých zdr...
  • - kočík - detská výbavička /košieľky, plienky, zavinovačka, deka, potreby na kúpanie a po kúpaní/ - detské fľaše s cumlíkom - termoobaly...
  • Mimoriadnu pozornosť venujeme starostlivosti o vlasy. Pri základnom dodržiavaní hygieny by vlasy mali byť bohaté, krásne, lesklé, ale nie vždy a nie u každ...